Onze praktijk

Fysiotherapie Noordhuis is een kwaliteitspraktijk voor fysiotherapie,  leefstijlinterventies en medisch fitness-programma’s. Onze professionals helpen u met uw beweegprobleem.

De praktijk is een keurmerkpraktijk wat inhoudt dat alle fysiotherapeuten aantoonbaar en voortdurend bezig zijn met het verbeteren van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen. Het Keurmerk zorgt ervoor dat deze kwaliteit herkenbaar is voor alle cliënten.

De praktijk heeft veel specialisaties in huis zoals manuele therapie, geriatriefysiotherapie, oedeem- en oncologie fysiotherapie, hart-vaat-longen fysiotherapie, COVID herstelzorg en de aandachtsgebieden dry needling, shockwave en medical taping.

 

Locatie

Fysiotherapie Noordhuis bevindt zich aan de Beatrijsgaarde 1 in de Apeldoornse wijk de Maten (naast de Heemgaard).

Openingstijden receptie + telefonisch direct bereikbaar : maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Ons centrale nummer is 055-7851483.

Openingstijden praktijk voor behandelingen:

  • Maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 21.00 uur
  • Vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur

Team
Ons aanbod

Onze professionals helpen u met uw beweegprobleem. Hoe moeilijk, lastig of pijnlijk het bewegen ook is voor u; de beweegexperts van Fysiotherapie Noordhuis behalen optimaal resultaat. We bieden meer dan fysiotherapie en werken  al jaren in een  optimale samenwerking op het gebied van bewegen. Door onze ervaring zijn de lijnen binnen de eerste lijn en naar de tweede lijn kort. Dit merkt u doordat u snel en correct doorverwezen wordt als dit nodig is, de contacten erg goed zijn en dat er altijd goede verslaglegging mee gaat.

We bieden:

  • Fysiotherapie behandelingen naar de laatste stand van de wetenschap: modern en up to date. Kijk onder team welke specialisaties en interesses de collega’s hebben.
  • Groepslessen bijvoorbeeld als een goed vervolg van uw behandelingen. Deze lessen kunt u ook volgen als u niet eerder in behandeling was.

Praktische Informatie

Vergoedingen

Huisregels

Privacy

Klachten

Betalingsvoorwaarden en tarieven

Klikt u op het onderwerp waarover u meer wilt lezen.

Indien u een papieren versie wenst, dan kunt u dit kenbaar maken aan de receptioniste.

Uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek wordt de intake gedaan. Er worden vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klacht en hulpvraag. Indien u zonder verwijsbrief in onze praktijk bent gekomen, wordt de intake uitgebreid met een screening. De screening dient ervoor om andere oorzaken voor uw klachten uit te sluiten om zodoende te bepalen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Soms wijst de screening uit dat u beter met uw klacht naar de huisarts kunt gaan. Wij sturen dan (met uw akkoord) onze bevindingen per brief naar uw huisarts.

Het belang van een goed onderzoek

Het doel van de intake is om u goed te onderzoeken. Met een professioneel onderzoek kan de therapeut  bepalen in welke structuren het probleem eventueel zit en wat er behandeld moet worden. Wij staan ervoor om dit op een verantwoorde manier te doen en te registreren in uw dossier. Zo voorkomen we fouten. Met een goede intake zien we niets over het hoofd  die  en  voorkómen we dat een behandelmethode wordt gekozen die niet effectief is voor u.

Tijdens de intake wordt u niet behandeld.

Wel is bij wet bepaald dat u direct na de intake uw eerste behandeling mag plannen. U krijgt dan een dubbele afspraak met een totale duur van een uur. Dit uur is inclusief de verslaglegging. Dit betekent dat uw afspraak na 50 minuten is afgerond waarna de therapeut uw dossier meteen in orde maakt.

Samenwerking in netwerken

 

Oncologie Netwerk Apeldoorn
Fysiotherapie Noordhuis is aangesloten bij het Oncologie Netwerk Apeldoorn, het netwerk van zorgverleners die samenwerken op het gebied van oncologie in de eerstelijns zorg in Apeldoorn en omstreken. Klik voor meer informatie op onderstaand logo.

Chronisch Zorgnet

Binnen dit landelijke netwerk van gespecialiseerde therapeuten op het gebied van de behandeling van claudicatio intermittens (etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen is ook onze praktijk actief deelnemer. Onze therapeuten blijven op niveau geschoold. Enkele van onze collega’s hebben binnen dit netwerk hun aantekening behaald voor de revalidatie van mensen met long-COVID / revalidatie na corona.

ParkinsonNet

Het landelijke ParkinsonNet heeft de ambitie om gespecialiseerde zorgverleners voor het begeleiden van mensen met Parkinson op te leiden en te ondersteunen door optimaal met elkaar samen te werken. Vanuit onze praktijk zijn 2 collega’s geschoold en actief binnen zowel mono- als multidisciplinaire netwerken. Klik voor meer informatie op onderstaand logo.

Geriatriefysiotherapie Apeldoorn

Fyiostherapie Noordhuis maakt deel uit van het netwerk Geriatriefysiotherapie Apeldoorn. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in de fysiotherapie bij ouderen. Klik voor meer informatie op onderstaand logo.

Klanttevredenheid

Als u bij ons in behandeling komt, wordt aan  u gevraagd of u toestemming wilt geven voor het afnemen van een tevredenheidsenquete. Als uw behandelingen zijn beëindigd, ontvangt u per mail een uitnodiging hiervoor. Het bedrijf Qualizorg voert deze enquêtes voor ons uit. Indien u geen email heeft, dan doet u niet mee.

We waarderen het enorm als u ons op openbare sites wilt waarderen. Zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid steeds meer maar denk ook eens aan facebook of de consumentensite www.zorgkaartnederland.nl.

Uw waardering telt !