Oncologie fysiotherapie

Kanker, je zult er maar mee te maken krijgen…

Dan is het goed te weten dat Fysiotherapie Noordhuis in Apeldoorn een gespecialiseerde praktijk is met ruime ervaring en expertise om kankerpatiënten te begeleiden in alle fases van de ziekte.

De oncologiefysiotherapeut richt zich onder meer op het behandelen van bewegingsproblemen die ontstaan door de kanker of door de behandeling er van; de zogenoemde oncologische revalidatie.

U kunt voor, tijdens en na uw behandeltraject bij ons terecht, waarbij we rekening houdend met uw zorgverzekeraar, een behandelplan opstellen.

Problemen bij de oncologische patiënt

Voorbeelden van problemen die op kunnen treden bij de oncologische patiënt zijn:

  • pijn
  • spanningsklachten
  • spierziekte
  • conditieverlies
  • vermoeidheid
  • stijfheid van gewrichten en spieren
  • lymfoedeem (vochtophoping)

Naast de lichamelijke klachten die kunnen optreden tijdens het doormaken van de ziekte kanker spelen ook psychische en sociale factoren een rol. De therapeuten van Fysiotherapie Noordhuis zijn hierin geschoold, en maken deze factoren bespreekbaar. Zij bieden een luisterend oor en hebben een coachende rol.

De oncologische revalidatie in onze praktijk gebeurt zoveel mogelijk op vaste uren en in vaste kleine groepjes. Hierdoor kunnen ervaringen worden gedeeld, steunt men elkaar en wordt er daarnaast ook veel plezier gemaakt.

Het begeleidingstraject

U komt met uw verwijzing van specialist of huisarts bij onze oncologiefysiotherapeut voor een intake. Uw ziektegeschiedenis, klachten en doelen worden uitgebreid besproken. Vervolgens maakt de therapeut een behandelplan, waarbij veelal de oncologische revalidatie in de oefenzaal centraal staat.

Daarnaast wordt deze therapie aangevuld met evt. oedeemfysiotherapie, of andere noodzakelijke behandelingen in de behandelkamer.