Wat is oedeemtherapie?

Oedeemfysiotherapie, ook wel lymftherapie genoemd, is een specialisme binnen de fysiotherapie. De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Dit wordt ook wel “oedeem” of “lymfoedeem” genoemd. Dit komt onder meer voor bij mensen met kanker, bloedvatproblemen of littekens.

Oedeem kan o.a. het gevolg zijn van chemotherapie, bestraling of een operatie. Oedeemfysiotherapie wordt bijvoorbeeld regelmatig ingezet na behandeling van borstkanker, prostaatkanker maar ook bij problemen met spataderen of open benen. Door oedeemfysiotherapie vroegtijdig in te zetten, wordt voorkomen dat bewegingsbeperkingen optreden of dat je wordt verhinderd in je dagelijkse bezigheden. Daarnaast kan de kans op complicaties zoals wondroos en open wonden verkleind worden.

Oedeemtherapie bij Fysiotherapie Noordhuis

Bij Fysiotherapie Noordhuis wordt u behandeld door Agnes Duurkoop. Zij is oedeemfysiotherapeut en is naast de oedeemspecialisatie ook gespecialiseerd in de oncologie, en anticipeert actief in de regionale oncologienetwerken. Er zijn korte lijntjes met Gelre Ziekenhuizen, wat uw behandeling ten goede komt en voor alle partijen bijzonder prettig werkt. Voor vragen kunt u bellen naar 055-7851483 of een mail sturen naar

Maak hier uw afspraak.