Lage rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. Meestal is een diagnose niet duidelijk te stellen. We spreken dan over aspecifieke lage rugklachten.

Fysiotherapie is dan de eerste keuze van behandeling. Het versterken van de juiste spieren, het aanpassen van de houding en misschien uw leefstijl wat actiever maken zijn allemaal onderdelen die voorkomen in een traject wat u in zou gaan met uw fysiotherapeut.

Samen hebben jullie één doel: geen of zo min mogelijk rugklachten door te begrijpen hoe het zit en te weten wat u er (zelf) aan kunt doen.

Fysiotherapie bij lage rugklachten

Bij specifieke lage rugklachten zoals een hernia of een gebroken rugwervel komt u in aanmerking voor een revalidatietraject. Dit houdt in dat u langere tijd, vaak 6-9 maanden, veel aan het oefenen bent onder begeleiding van uw therapeut.

Bij aspecifieke lage rugklachten is oefentherapie ook de grootste pijler van de therapie. Daarnaast kan het zijn dat er in de eerste 3-4 weken voorwaarden gecreëerd moeten worden zodat er geoefend kan worden. Dit kan een manueel therapeutische behandeling zijn waarbij technieken worden toegepast om een wervelgewrichtje meer ruimte te geven, maar het kan ook massage zijn of dry needling.

Onze therapeuten weten van elkaar wie goed is in bepaalde technieken en zullen er altijd voor zorgen dat u op de juiste plek terecht komt.

Back on Track

Lage rugklachten komen heel vaak terug: dit noemen we recidieven. In 20% van de gevallen blijven de klachten aanwezig en spreken we van chronische lage rugpijn.

Speciaal voor de groep die telkens maar weer lage rugpijn heeft of die er maar niet van af kan komen, hebben we een wetenschappelijk onderbouwd programma gemaakt. In dit programma oefent u zelf en met onze begeleiding brengen we u letterlijk weer op het goede spoor: Back on track.