Voor wie is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is er voor iedereen, van 0 tot 100 jaar die klachten ervaart bij het bewegen. Ook pijnklachten worden veel gezien door de fysiotherapeut.

Voor de jongsten hebben we kinderfysiotherapeuten. Zij hebben meer kennis dan de gewone fysiotherapeut als het gaat om de ontwikkelingen die kinderen maken wat betreft het bewegen.

De algemeen fysiotherapeuten, de manueel therapeuten, de sportfysiotherapeuten en de oedeemfysiotherapeut behandelen de grootste groep mensen. Zij hebben zich in allerlei richtingen gespecialiseerd en hebben goede samenwerking opgebouwd met andere zorgprofessionals om voor u de beste beweegzorg te kunnen garanderen.

De geriatrie fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de klachten die oudere mensen krijgen. Vaak is dat complexer en spelen meerdere aandoeningen een rol. Overleg en samenwerken met artsen en specialisten is deze therapeuten zeer goed toevertrouwd.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Voor veruit de meeste klachten wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hierbij is het eigen risico dus niet van toepassing.

Het ligt aan het aanvullende pakket wat u heeft afgesloten hoeveel behandelingen fysiotherapie u maximaal per kalenderjaar vergoed krijgt. Kijkt u uw polis hier goed op na. Heeft u geen aanvullende verzekering dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Lees meer over de vergoedingen van fysiotherapie hier.