Schouderklachten

Het gebeurt nogal eens dat mensen last hebben van schouderpijn. Dit is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De reden hiervoor is dat de schouder een complex onderdeel van ons lichaam is. Juist doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. De schouder kan vrij snel overbelast worden, waardoor er een pijnlijke schouder ontstaat.

Het is belangrijk dat u de schouder  voldoende beweegt, maar wees voorzichtig met zware belasting of een langdurige belasting.  Pijnlijke schouders zijn erg vervelend. Door de pijn kan het zijn dat u de arm nauwelijks kan bewegen.  Simpele dingen als de jas aantrekken of het haar kammen worden lastig. Ook auto rijden kan heel moeilijk worden.

Fysiotherapie bij schouderklachten

Bij de meeste schouderklachten is het van belang om de schouder en de arm in beweging te houden. De fysiotherapeut leert u hoe u dit kunt doen zonder  de pezen of de slijmbeurs te irriteren. Als er een ontsteking is, zal de schouder eerst rust moeten hebben. Het herstel kan worden ondersteund door ontstekingsremmers of een injectie. Maar altijd zal de schouder geoefend moeten worden zodat u deze op een juiste manier zult gebruiken. Hierdoor voorkomt u dat de klachten terugkomen.

Schouderoperatie en revalidatie

Als u een schouderoperatie heeft ondergaan, dan heeft u vast en zeker een verwijsbrief meegekregen van uw orthopedisch chirurg. Een periode van 6 tot 9 maanden zal er flink geoefend moeten worden om de schouder weer voldoende sterk en beweeglijk te maken. De fysiotherapeut die schouder als specialisatie heeft,  helpt u graag.

Maak hier uw afspraak.