Onderarm klachten

De onderarm bevat veel spieren die belangrijk zijn voor een goede functie van de hand. Pijn in de onderarm kan daarom erg hinderlijk zijn tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten waarbij we onze handen nodig hebben.

Langdurig achter elkaar achter de computer werken, kassawerk, tuinieren en sorteerwerk zijn een aantal voorbeelden van werkzaamheden waarbij de spieren van de onderarm makkelijk overbelast kunnen raken.

De meest bekende aandoening is de tennisarm waarbij de spieren die de hand kunnen optillen langdurig overbelast zijn geraakt. De pijn wordt ervaren aan de buitenzijde van de elleboog. Zit de pijn juist aan de binnenzijde van de elleboog, dan wordt gesproken van een golferselleboog.

Fysiotherapie bij onderarmklachten

Bij overbelastingsklachten van de onderarm zal de fysiotherapeut u vooral kennis en inzicht geven over hoe u het beste om kunt gaan met de werkzaamheden die u doet. In de acute fase van de klachten moeten de spieren juist rust hebben maar op een gegeven moment moeten ze getraind worden. Dit laatste is erg belangrijk want de spieren moeten wel weer hun normale kracht terugkrijgen zodat u uw werkzaamheden of bezigheden weer op kunt pakken.

Dry needling is een veel gebruikte methode om de spanning in de onderarmspieren te verminderen. Dit vermindert de pijn aanzienlijk.