Knieklachten

Knieklachten worden vaak veroorzaakt door overbelasting. U kunt uw knie overbelasten door veel te sporten, vooral hardlopen is een zware belasting voor de knieën. Een blessure die je door hardlopen kan oplopen is een lopersknie. Maar ook overgewicht zorgt voor belasting van de knieën. Naast overbelasten kunt u uw knieën ook blesseren. Dit gebeurt ook vaak tijdens het sporten, maar het kan ook bij andere vallen of ongelukken gebeuren.

Ouderdom is ook een belangrijke risicofactor voor knieproblemen. Deze klachten hebben meestal niks met blessures te maken, maar met slijtage aan de knieën.

Fysiotherapie bij knieklachten

De knie is een werkgebied waar de sportfysiotherapeut zich heel erg thuis voelt. Overbelastingsklachten, sportblessures, revalidatie na een knie-operatie; iedereen gaat oefenen om de knie weer zo goed mogelijk in functie te krijgen.

Omdat de knie zo’n belangrijk gewricht is en een belangrijke rol speelt bij dagelijks bewegen en sporten, is het van groot belang dat de training perfect verloopt. Onderschat het niet en laat u begeleiden door onze deskundige therapeuten.

Is er door artrose de situatie ontstaan dat u een nieuwe knie heeft gekregen, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. We revalideren zeer veel mensen met een nieuwe knie. Er wordt hard gewerkt in onze trainingszaal waar de therapeuten altijd een goede mix weten neer te zetten van krachtig trainen en plezier maken met elkaar.

Maak hier uw afspraak.