Hoofdpijn

Hoofdpijn is typisch zo’n kwaal waar iedereen wel eens last van heeft. Het komt voor in allerlei varianten. Wie kent het niet dat er hoofdpijn optreedt tijdens de griep? Een andere bekende vorm van hoofdpijn is de weekend-hoofdpijn waarbij het later dan normaal koffie drinken een oorzaak kan zijn. Hormonale hoofdpijn bij vrouwen rondom de menstruatie en hoofdpijn door pijnstillers zijn twee andere veel voorkomende vormen van hoofdpijn.

Helaas zijn er 3,5 miljoen mensen in ons land die lijden aan veel voorkomende en soms ernstige hoofdpijn. Spierspanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn zijn de meest bekende vormen. Hiervan komen allerlei combinatievormen voor waardoor het voor de arts of de fysiotherapeut heel lastig is om te bepalen wat de beste aanpak is. Vaak blijven mensen in meer of mindere mate hoofdpijn houden.

Fysiotherapie bij hoofdpijn

Juist omdat hoofdpijn zo ontzettend complex is, is het van belang dat uw fysiotherapeutische begeleiding gedragen wordt door een fysiotherapeut die hoofdpijn als specialisatie heeft gekozen. Ook wordt op het gebied van hoofdpijnklachten samengewerkt met andere specialisten, bijvoorbeeld de haptonoom, de orofaciaal fysiotherapeut of onze sportbegeleiders yoga en pilates.

Na een zorgvuldig onderzoekstraject waarbij uw hoofdpijn in kaart wordt gebracht, heeft u zelf meer inzicht gekregen over uw klacht. U leert wat te doen aan oefeningen of ontspanning. Om ruimte te creëren in de nek kan milde manuele therapie of dry needling gekozen worden als behandeling.

Maak hier uw afspraak.