Fysiotraining

Fysiotraining is groepstherapie voor mensen die vergelijkbare klachten hebben en die nu meer tijd krijgen om te trainen voor herstel.

Als u in behandeling bent bij de fysiotherapeut voor bijvoorbeeld knieklachten, dan is het trainen van beenspierkracht een belangrijk onderdeel van uw therapie. Als u langer en intensiever belast mag worden in uw training, dan kan het fijn zijn als u een uur kunt trainen.

Dat kan bij ons in de vorm van groepstherapie. De therapie blijft op uw doelen afgestemd maar u traint langer. De fysiotherapeut begeleidt u met maximaal 3 andere personen. Binnen uw behandeltraject bent u inmiddels zover gevorderd dat u prima zelfstandig kunt oefenen waardoor de fysiotherapeut de aandacht kan verdelen.

 

De declaratie / kosten van groepstherapie

Binnen de fysiotherapie hebben we de mogelijkheid om een groepszitting te declareren. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je samen traint, zijn er de volgende mogelijkheden:

  • groepszitting voor 2 personen
  • groepszitting voor 3 personen
  • groepszitting voor 4 personen

Een groepszitting telt bij de meeste verzekeraars als een hele zitting. Kijkt u dus voor hoeveel behandelingen u aanvullend verzekerd bent. Als u de therapie zelf moet betalen, dan kan het trainen in een groepje voordeliger voor u zijn. Leest u hier wat de huidige tarieven zijn.