Fysiotherapie bij ouderen

Bij het ouder worden neemt de beweeglijkheid van het lichaam af. Daarnaast komt het bij ouderen voor dat er meerdere klachten tegelijkertijd zijn of dat men er een bepaalde ziekte bij heeft.

Binnen de fysiotherapie bestaan allerlei specialisaties waarbij fysiotherapeuten werken met een bepaalde aandoening die veel voorkomt bij ouderen. Denk hierbij aan:

  • de Parkinsontherapeut
  • de Claudicatiotherapeut (behandeling van etalagebenen)
  • de Hart-vaat-long fysiotherapeut
  • de therapeut met extra neurologische kennis (behandelen beroerte)

Ook kan het zijn dat je fysiotherapeut de Masteropleiding heeft gedaan tot geriatrie fysiotherapeut.

De geriatrie fysiotherapeut is ervoor opgeleid om met de complexe situaties om te gaan waar ouderen mee te maken krijgen. Zij is in staat om alle klachten naast elkaar te zien en met elkaar in verbinding te brengen zodat er zorg op maat ontstaat.

Het gaat bij geriatrie fysiotherapie niet alleen om oudere mensen. Mensen die een beroerte hebben gehad, de ziekte van parkinson hebben of bijvoorbeeld een gebroken heup hebben, doen ook graag een beroep op deze therapeut.

De therapie is vooral oefentherapie. Doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. De beweeglijkheid, de spierkracht en de balans worden geoefend.

Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut behoort ook het contact en overleg met artsen en mantelzorgers over hulpmiddelen, doen van transfers en dagelijkse handelingen.

In onze praktijk zijn een aantal collega’s gespecialiseerd in een bepaalde aandoening of richten ze zich op een speciale doelgroep. Ook hebben wij een Master opgeleide geriatrie fysiotherapeut in ons midden. Zij heeft de rol als co√∂rdinator voor de groep collega’s die zich bezig houden met de ouder wordende mens. Zo weet je dat je bij ons altijd de juiste zorg krijgt.

Ouderenzorg bij Fysiotherapie Noordhuis

Binnen onze praktijk zijn er meerdere collega’s gespecialiseerd op het gebied van fysiotherapie voor ouderen, namelijk:

Floor Uittenbogerd, geriatriefysiotherapeut

Margreet van Loon, hart-vaat-longen

Agnes Duurkoop, claudicatio en oncologie

Joline Huzen, claudicatio en neurologie

Met hun gezamenlijke interesse voor de ouder wordende mens, zijn zij in staat ook voor u het bewegen weer leuk te maken!

Maak hier uw afspraak.