Fysiotherapie bij ouderen

Bij het ouder worden neemt de beweeglijkheid van het lichaam af. Daarnaast komt het bij ouderen voor dat er meerdere klachten tegelijkertijd zijn of dat men er een bepaalde ziekte bij heeft.

De geriatrie fysiotherapeut is ervoor opgeleid om met dit soort complexe situaties om te gaan. Zij is in staat om alle klachten naast elkaar te zien en met elkaar in verbinding te brengen zodat er zorg op maat ontstaat.

Het gaat bij geriatrie fysiotherapie niet alleen om oudere mensen. Mensen die een beroerte hebben gehad, de ziekte van parkinson hebben of bijvoorbeeld een gebroken heup hebben, doen ook graag een beroep op deze therapeut.

De therapie is vooral oefentherapie. Doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. De beweeglijkheid, de spierkracht en de balans worden geoefend.

Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut behoort ook het contact en overleg met artsen en mantelzorgers over hulpmiddelen, doen van transfers en dagelijkse handelingen.

Ouderenzorg bij Fysiotherapie Noordhuis

Binnen onze praktijk zijn er meerdere collega’s gespecialiseerd op het gebied van fysiotherapie voor ouderen, namelijk:

Floor Uittenbogerd

Margreet van Loon

Agnes Duurkoop

Joline Jochems

Met hun gezamenlijke interesse voor de ouder wordende mens, zijn zij in staat ook voor u het bewegen weer leuk te maken!

Maak hier uw afspraak.