Lichaamsbewustzijn is voor iedereen belangrijk.

Weet je wat de beste houding is om in de auto te rijden? Of om zware dozen te tillen of om achter de computer te werken?

Ieder lichaam heeft als het ware een gebruiksaanwijzing. Hoe meer je je bewust bent van wat er speelt in je lichaam, hoe meer je zelf kunt doen om de beste houding te vinden. We noemen dit lichaamsbewustzijn.

De oefentherapeut Cesar is ervoor opgeleid om je te helpen met het bewust worden van wat er speelt in je lichaam. Klachten ontstaan vaak door een onjuist of een wat onhandig gebruik van het lichaamsapparaat en dat gebeurt meestal al een lange tijd. Als een dergelijk beweeggedrag lang volgehouden wordt, leidt dit tot klachten.

Oefentherapie Cesar bij Fysiotherapie Noordhuis

Onze oefentherapeut kijkt samen met jou naar de mogelijkheden voor jou persoonlijk. Je zult moeten beschikken over bepaalde voorwaardes of vaardigheden om een houding goed in te kunnen nemen of vol te kunnen houden. Er wordt bekeken wat je van je lichaam vraagt en wat je lichaam aan kan. Daar wordt vervolgens een goede balans in gevonden.

Om je doel te bereiken worden verschillende oefeningen aangeboden. Dit zijn oefeningen om het lichaam meer ruimte te geven om goed te kunnen bewegen. Ook spierversterkende oefeningen zijn belangrijk om je lichaam steviger te maken.

Je zult leren een expert te worden op het gebied van je eigen lichaam. Dit doen we met houdingsadviezen en oefeningen die makkelijk zijn toe te passen in het dagelijks leven.

Oefentherapie bij Fysiotherapie Noordhuis wordt gegeven door Jantien Scholtens, oefentherapeut Cesar.

Maak hier uw afspraak.