Last van hooikoorts?

Binnen het Medical Taping Concept is een tapetoepassing bekend die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen als u hooikoorts heeft.

In 2016 en in 2017 zijn hooikoorts-patiënten gevolgd die zich lieten behandelen met hooikoortstape. In 2016 waren dit er 139 en in 2017 147. Over 9 veel voorkomende symptomen moesten ze aangeven hoeveel last ze daarvan hadden. Bij 84% van de deelnemers verminderden de klachten na één, twee of drie keer tapen. Na de eerste keer aanbrengen van de tape gaven de deelnemers al aan dat 8 van de 9 symptomen beduidend afgenomen waren. Na het aanbrengen van een tweede keer tape werden bij alle klachten een hele duidelijke vermindering gezien. Na een derde keer tapen was het effect het minst, hoewel de klachten alsnog verder afnamen.

Bron: Fysiotape (2019)

Ons advies

Probeert u zeker de tape uit. Het kan u zoveel ergernis schelen tijdens het seizoen. U komt met een schone huid (geen oliehoudende doucheschuim gebruiken en vooral niet insmeren met bodylotion) zodat de tape goed plakt. De tape laat u na de behandeling 5 dagen zitten. Een eventuele tweede tape plakt u een week na de eerste tape. En dan hopen wij dat u oprecht kunt melden dat al uw klachten ruim verbeterd bent!

Probeer het eens uit en bel met 055 7851483 of mail met

Kosten:  €23,00 per tapesessie inclusief de tape.

Ook met het coronavirus is het mogelijk om een afspraak te maken voor hooikoortstape. Via een video-consult ondersteunt de fysiotherapeut je bij het aanbrengen van de tape. Geen tape in huis? Geen probleem! Bij onze praktijk kun je een rol Cure Tape kopen voor €15,50 (wel graag van tevoren bellen). Neem hiervoor contact op met de receptie via 055 785 14 83 of via .

Onze hooikoorts tapers

De therapeuten die bij Fysiotherapie Noordhuis de hooikoorts tape plakken hebben allemaal de opleiding van het Medical Taping Concept gedaan en zijn bevoegd om deze tape aan te brengen.

U betaalt voor hun tijd € 18,00 en voor de tape een extra € 5,00. Soms hebben mensen zelf al een rol tape in hun bezit. Als dit Cure Tape is, dan vinden wij dat prima. Voor alle andere tape-soorten staan wij niet in en deze worden door ons niet geaccepteerd.

Maak hier uw afspraak.