Zelfstandig en Zekerder op de been

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Door oefeningen kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken.

De kans om te vallen wordt daarmee kleiner.  U staat letterlijk steviger in uw schoenen. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Hoe werkt u aan uw balans en evenwicht?

Binnen onze praktijk zijn Floor en Ans gespecialiseerd in het trainen van evenwicht en balans. Tijdens de trainingen doet u praktische oefeningen met aandacht voor bewustwording van de voeten,  bekken als schakel leren gebruiken en bewust leren staan. U ontwikkelt sterkere benen en u verbetert uw evenwichtsgevoel.

Trainen doet u onder begeleiding van uw therapeut. In principe is dit individueel en bij een medische noodzaak worden uw trainingen vergoed door de zorgverzekeraar mits u voldoende (aanvullend) verzekerd bent.

De groepscursus In Balans

Trainen kunt u ook doen in groepsverband. Met de cursus In Balans. De cursus In Balans is een product van Veiligheid.NL en wordt aanbevolen door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

In Balans is een groepscursus van 13 weken en bestaat uit:

  • 3 bijeenkomsten van 2 uur met praktische en theoretische informatie
  • 10 weken telkens 1 uur trainen.

Belangstelling? Geef dit aan bij de receptie. Omdat het aantal aanmeldingen geen storm loopt, hebben we besloten de namen te noteren van de mensen die graag de cursus willen volgen. Bij 4 deelnemers starten we de cursus.

Uw cursusleider is Ans Joustra, gecertificeerd trainer van VeiligheidNL.

Kosten cursus In Balans

De gehele cursus, inclusief cursusboek, koffie en thee kost € 175,00 (incl. BTW)

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel. Informeert u hier zeker naar. De rekening die u van ons krijgt, kunt u zelf indienen bij de zorgverzekeraar en zo ontvangt u de vergoeding terug die hoort bij uw aanvullende pakket.