Onco Yoga

Onco Yoga is een les waar rekening gehouden wordt met de bewegingsproblemen die ontstaan door kanker of de behandeling ervan. Elke houding is aan te passen aan de fysieke mogelijkheden van het lichaam. De lessen zijn toegankelijk voor, tijdens en na het behandeltraject. Ervaring met yoga is niet nodig.

Met behulp van yoga en ademhalingsoefeningen krijg je handvatten om meer rust te brengen in je lijf, hoofd en gevoelens. Tijdens de les is diepe ontspanning mogelijk waardoor het stressniveau en de aanmaak van Cortisol omlaag gaat, wat het immuunsysteem ten goede komt.

Yin Yoga

Yoga biedt oefeningen en technieken om in balans te komen en om beter in je vel te zitten, letterlijk en figuurlijk. Yin yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij de nadruk ligt op het versterken en het versoepelen van gewrichten en dieperliggende weefsels (pezen, banden en bindweefsel). Deze krijg een langdurige stretch omdat houdingen 3 tot 5 minuten worden vastgehouden.

Onco Yoga bij Fysiotherapie Noordhuis

De lessen worden verzorgd door docente Chantal Hoffmans van Soul Food Yoga. De lessen zijn kleinschalig (max. 8 deelnemers) zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Lestijd:

  • maandag van 10.00 tot 11.00 uur.