Fysiotherapie Noordhuis behaalt derde plek van heel Nederland voor Beste klantwaardering

Donderdag 29 juni hebben wij in Utrecht deze mooie klant-award mogen ontvangen. Met het cijfer 9,1 zijn wij de derde Meest gewaardeerde praktijk in de categorie grote praktijken in heel Nederland. Bij een concurrentie van 3600 praktijken, kunnen we gerust stellen dat we trots mogen zijn op deze prijs.

Klantervaringsonderzoek en reviews

Jaarlijks benadert Qualiview meer dan een miljoen patiënten voor klantervaringsonderzoek aan de hand van gevalideerde vragenlijsten. Dit doet Qualiview voor ongeveer 3600 fysiotherapie praktijken. De vragenlijsten bestaan uit thema’s zoals bejegening, verwachtingsmanagement, een algemene beoordeling en de NPS (aanbevelingsscore). Op basis van deze resultaten is bepaald welke praktijk het meest gewaardeerd en het meest aanbevolen wordt en een klant award verdient. En wij mochten binnen de categorie Meest Gewaardeerd een derde plek aanvaarden!

Oprechte belangstelling en geduld

Naast het kijken naar de thema’s en andere harde indicatoren worden er ook reviews verzameld.  Deze zijn geanalyseerd door Opiness. Uit de review analyse van de winnaars blijkt dat naast het daadwerkelijk verhelpen van de klachten, met name oprechte belangstelling en een luisterend oor zorgen voor de zeer hoge waarderingen. Ook het krijgen van advies over ‘hoe thuis om te gaan met de klachten of oefeningen te doen’ wordt bijzonder gewaardeerd zeker wanneer dit gebeurd met opbouwende woorden.

Linda Schulte van Opiness: “Echte aandacht en betrokkenheid bij de patiënt, de tijd nemen en vooral opbouwend en positief advies maakt dat deze specialisten eruit springen en een klant award hebben verdiend.”

Kwaliteitspraktijk

Fysiotherapie Noordhuis is een snelgroeiende praktijk met locaties in Apeldoorn Zuidoost en -Noord. Binnen het team is de professionele kwaliteit hoog. Aan iedere cliënt wordt de juiste  beweegzorg volgens de meest recente inzichten gegeven. Onderling wordt intensief samengewerkt maar de praktijk onderhoudt ook goede contacten met collega-praktijken die hetzelfde kwaliteitsniveau kunnen garanderen.

Fysiotherapie Noordhuis kent al sinds 2012 de status van Pluspraktijk voor de zorgverzekeraars Achmea Zilveren Kruis, Menzis en de CZ groep. In 2016 zijn hier VGZ en de Friesland bij gekomen. De Plusstatus houdt in dat de praktijk een stapje verder gaat als het gaat om het aantonen van kwaliteit en transparantie over de geleverde zorg. Ook heeft de praktijk de HKZ (ISO 9001) certificering wat inhoudt dat alle interne en externe processen voldoen aan de standaarden binnen de zorg.

Samenwerken in Apeldoorn

Het team van Fysiotherapie Noordhuis biedt zorg voor alle leeftijdsgroepen. Het is echt een praktijk die een rol van betekenis speelt in de wijk. Mensen die in een wijk wonen, kunnen klachten krijgen op allerlei gebied. Denk aan rugklachten, sportblessures, klachten na een ongeval of na een beroerte. Met de huisartsen, woonzorgcentra en diverse zorgprofessionals is een prettige samenwerking opgebouwd om aan al deze mensen de beste beweegzorg te bieden. Maar ook met de orthopeden van het Gelre ziekenhuis wordt samengewerkt om van de revalidatie na een orthopedische operatie een succes te maken.

Om aan zo’n diverse groep mensen beweegzorg te kunnen bieden op het hoogste niveau en volgens de laatste stand der wetenschap, zijn professionals nodig die kunnen aantonen dat het niveau geborgd blijft. Bij deze praktijk is dat zeker het geval. Voor de allerjongsten is een kinderteam van kinderfysiotherapeuten actief. Zij zijn aanwezig op school, in het zwembad en bij verschillende sportverenigingen en werken samen met zorgprofessionals van onder andere het CJG en Klimmendaal.

Voor de ouderen is een geriatrie-team actief. In de zorg rondom kwetsbare ouderen zijn vaak meerdere professionals betrokken. In diverse samenwerkingsverbanden werken de fysiotherapeuten nauw samen. Met de specialisten uit het Gelre ziekenhuis worden contacten onderhouden rondom speciale patiëntengroepen zoals de ziekte van Parkinson, COPD, etalagebenen en reuma/artrose. Voor de groep oncologiepatiënten is binnen de praktijk een oedeemfysiotherapeut actief die vanzelfsprekend een nauwe samenwerking kent met de specialisten binnen het brede spectrum van de oncologie.

Motto

Bij Fysiotherapie Noordhuis kunt u rekenen op kwaliteit. Niet alleen van de behandeling maar juist ook kwaliteit in tijd en aandacht. Het motto is: “Fysiotherapie Noordhuis maakt bewegen weer leuk!”. En daar staan de therapeuten voor. Hoe moeilijk, pijnlijk of lastig het bewegen ook is voor u; zij helpen u graag.

Enkele reacties van de patiënten over Fysiotherapie Noordhuis:

“De daadkrachtige behandeling met aandacht en humor was TOP!”

“Bedankt voor al het enthousiasme en inleven van mijn dochter! Voor haar was het een uitje naar je toe te gaan!”

“De behandeling was effectief. De begeleidende oefeningen wierpen hun vruchten af. Ik werd blij van het positivisme en de mentale oppeppers!”


05/07/2017 |