Veelgestelde vragen Corona

Kan ik een afspraak maken?

Ja dat kan, maar alleen als u geen symptomen heeft van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid.

Hoe veilig is het bij jullie in de praktijk?

Bij het vaststellen van ons beleid in de praktijk zijn we uiterst zorgvuldig te werk gegaan en voldoen we aan alle veiligheids-maatregelen die de overheid heeft vastgesteld.

Wij hebben besloten vooralsnog alleen mensen toe te laten die geen symptomen hebben. Als we een fysieke behandeling moeten doen waarbij we binnen de 1,5 meter contact hebben, dan gebruiken de therapeuten een mondkapje. Verder hebben we alle openbare ruimtes zo ingericht dat 1,5 m. goed gehanteerd kan worden en leven we de instructies voor handhygiëne zeer goed na.

Wat kan ik zelf doen om zo veilig mogelijk bij jullie te komen?

  • Kom alleen;
  • Kom niet vroeger dan 5 minuten voorafgaand aan uw afspraak;
  • Neem drie handdoeken mee als u weet dat u een fysieke behandeling krijgt;
  • Draagt u een mondkapje als u dit zelf prettig vindt. Het is niet verplicht.

Ik krijg groepstherapie. Wat is daarvoor het beleid?

Groepstherapie is voor mensen met een bepaalde chronische aandoening waarvoor therapie in klein groepsverband de beste keuze is. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met COPD of Parkinson. Zij krijgen de mogelijkheid om met een klein aantal patiënten op 1 therapeut in een aparte zaal te oefenen. De 1,5 m grens kan op deze manier goed gehanteerd worden.

Hoe zit het met de groepslessen en medisch fitness?

Deze lessen zijn mogelijk. Aan de Beatrijsgaarde zijn nog niet alle groepslessen gestart omdat de zalen daar niet groot genoeg voor zijn. Aan de Anklaarseweg is de trainingszaal zeer ruim en daar geven we groepslessen zoals pilates, zumba en yoga. De medisch fitnesslessen geven we op beide locaties waarbij we het aantal deelnemers hebben aangepast.

Gaan consulten op afstand nog door?

Ja zeker gaan deze nog door. We hebben gemerkt dat we een videoconsult voor veel mensen werkt en net zo effectief is als een behandeling op de praktijk.

Verder is het voor mensen die WEL symptomen hebben van hoesten, niezen, keelpijn, koorts en/of benauwdheid in deze fase nog de enige optie om behandeld te worden.

Hoe zit het met de vergoeding van video-consulten?

Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie worden video-consulten op dezelfde manier vergoed als een consult in de praktijk.

Ik ben doof/slechthorend en kan geen gebruik maken van jullie video-consulten. Wat nu?

Binnen onze praktijk zijn we gewend om met mensen die doof of slechthorend zijn te mailen of appen. Dit werkt wat ons betreft prima en daarmee kunnen we goed bepalen wat nodig is. Ook werken we oefenschema’s uit waar je al veel aan kunt hebben. Wat ons betreft werkt het dan verder precies zo als de begeleiding voor horende mensen.

Ik heb hooikoorts symptomen. Mag ik wel komen?

Als u de klachten met zekerheid herkent als hooikoorts – u heeft dezelfde klachten elk jaar in deze tijd van het jaar- bent u welkom om de praktijk te bezoeken. Twijfelt u hieraan? Neem dan contact op met onze receptie.