Veelgestelde vragen Corona

Kan ik een afspraak maken?

Ja dat kan. Heeft u symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts en/of benauwdheid? Doet u dan een zelftest. Is deze negatief, dan bent u van harte welkom, mits u een mondkapje draagt.
Is deze positief, dan gaat u uiteraard in isolatie en zegt u uw afspraak af.

 

Hoe veilig is het bij jullie in de praktijk?

Bij het vaststellen van ons beleid in de praktijk zijn we uiterst zorgvuldig te werk gegaan en voldoen we aan alle veiligheids-maatregelen die de overheid heeft vastgesteld.

 

Wat kan ik zelf doen om zo veilig mogelijk bij jullie te komen?

  • Kom zoveel mogelijk alleen;
  • Kom niet vroeger dan 5 minuten voorafgaand aan uw afspraak;
  • Neem drie handdoeken mee als u weet dat u een fysieke behandeling krijgt;

 

Ik krijg groepstherapie. Wat is daarvoor het beleid?

Groepstherapie is voor mensen met een bepaalde aandoening waarvoor therapie in klein groepsverband de beste keuze is. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met COPD, Parkinson, COVID en rugklachten. Zij krijgen de mogelijkheid om met een klein aantal patiënten op 1 therapeut in een aparte zaal te oefenen. Een aantal van deze groepen is besloten zodat de prikkels beperkt worden. Bij andere groepen is het mogelijk, nu de maatregelen versoepeld zijn, dat er individuele behandelingen plaatsvinden tegelijktijdig met uw groep in dezelfde zaal.

 

Hoe zit het met de groepslessen en FysioFitness?

Alle groepslessen worden weer gegeven met inachtneming van de geldende maatregelen. Dit betekent bij aanvang van de les dat u uw handen grondig wast en u tussendoor het apparaat afneemt na gebruik met een vochtig doekje of desinfectiespray. Beide zijn voorhanden in de zalen.

 

Gaan consulten op afstand nog door?

Ja zeker gaan deze nog door. We hebben gemerkt dat we een videoconsult voor veel mensen werkt en net zo effectief is als een behandeling op de praktijk.

Verder is het voor mensen die op dat moment Corona hebben  nog de enige optie om behandeld te worden.

 

Hoe zit het met de vergoeding van video-consulten?

Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie worden video-consulten op dezelfde manier vergoed als een consult in de praktijk.

 

Ik ben doof/slechthorend en kan geen gebruik maken van jullie video-consulten. Wat nu?

Binnen onze praktijk zijn we gewend om met mensen die doof of slechthorend zijn te mailen of appen. Dit werkt wat ons betreft prima en daarmee kunnen we goed bepalen wat nodig is. Ook werken we oefenschema’s uit waar je al veel aan kunt hebben. Wat ons betreft werkt het dan verder precies zo als de begeleiding voor horende mensen.

 

Ik heb hooikoorts symptomen. Mag ik wel komen?

Als u de klachten met zekerheid herkent als hooikoorts – u heeft dezelfde klachten elk jaar in deze tijd van het jaar- bent u welkom om de praktijk te bezoeken. Twijfelt u hieraan? Doet u dan een zelftest. Is deze negatief, bent u welkom. Is deze positief dan gaat u uiteraard in isolatie.

Wij bieden ook behandeling tegen de klachten van hooikoorts, middels het Medical Taping concept. Zie voor meer informatie: Hooikoortstape.