Corona maatregelen in uw fysio-praktijk

CORONA en het beleid van uw fysio-praktijk

Momenteel is onze praktijk gesloten voor alle behandelingen waarvoor persoonlijk contact nodig is. We zijn wel digitaal open. Wat betekent dit?

Fysiotherapie op afstand

Onze fysiotherapeuten geven uitsluitend fysiotherapie op afstand.  Dit kan per telefoon of met een video-consult. Beide vormen van begeleiding worden op de normale manier door de zorgverzekeraars vergoed. Lees hier alles over fysiotherapie op afstand.

Onze bereikbaarheid

U kunt de praktijk bereiken zoals u gewend bent. De receptie wordt bemand tussen 8:00 uur en 16:00 uur. Een afspraak voor een intake zal altijd via de telefoon of met beeldbellen ingepland worden. De fysiotherapeuten nemen ruim de tijd, net als bij een persoonlijke afspraak op de praktijk, om samen met u te bepalen wat de beste vorm van begeleiding is. Ze werken hard aan diverse materialen om u te ondersteunen. Beeldbellen wordt gedaan via de app ZOOM Cloud Meetings. Meer informatie hierover vindt u hier.

Acute beweegzorg

Het kan voorkomen dat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is. In een dergelijke situatie kan het zijn dat u face-to-face behandeld moet worden. Hierbij kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden. Vanuit de aangescherpte regels vanuit de overheid dd. 23 maart 2020 tot minimaal 28 april 2020, mogen wij alleen en uitsluitend met persoonlijke beschermingsmiddelen overgaan tot een face-to-face contact. Dit mag alleen na contact met de verwijzend arts en op een locatie die daarvoor is ingericht.

Mocht een dergelijke situatie op u van toepassing zijn, dan kan uw verwijzend arts met ons contact opnemen om afspraken te maken voor behandeling.

Samen voor elkaar zorgen doen we op afstand

We realiseren ons dat dit beleid bij sommige mensen tot teleurstelling kan leiden. We zijn echter van mening dat de gevolgen van het opdoen van het corona-virus zeer ernstige gevolgen kan hebben en daarom dragen we bij waar we kunnen om besmettingen zoveel mogelijk in te dammen.

We wensen iedereen vanaf deze plek heel veel sterkte toe.

We wensen alle mensen in de vitale beroepen heel veel kracht toe. Zorg goed voor jezelf. Ga wandelen, rennen of thuis sporten als je even vrij bent want je hebt een goede conditie hard nodig!

Als de maatregelen opgeheven worden en we kunnen elkaar de hand weer schudden, dan staan we met al onze energie weer voor u klaar!

Team Fysiotherapie Noordhuis


12/03/2020 |