Corona maatregelen in uw fysio-praktijk

CORONA en het beleid van uw fysio-praktijk

Onze praktijk is open voor het geven van individuele fysiotherapie behandelingen, therapie in kleine groepen en sportlessen. We zijn blij dat we door mogen werken, maar we zullen hierbij wel verschillende maatregelen in acht moeten nemen.

Eén van de belangrijkste regels die we hanteren, is dat de praktijk alleen toegankelijk is voor mensen die GEEN symptomen hebben van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid. Ook het team therapeuten en het ondersteuningsteam houden zich hieraan.

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Het mondkapje wordt door iedereen gedragen die zich verplaatst in onze binnenruimtes. Als mensen stil zitten en de afstand van 1,5 m. kan geborgd worden, dan mag het mondkapje af.

Sportgroepjes (medisch fitness, pilates, yoga en sportklASS)

Alle sportgroepjes gaan door. Voor de entree geldt een geldige QR code. Deze kunt u laten zien aan de therapeut. We houden ons strikt aan deze maatregel.

De aanmelding voor uw behandeling fysio/oefentherapie:

Voor de intake hebben we twee mogelijkheden:

  1. Een intake in de praktijk. Als u geen symptomen heeft, dan bent u van harte welkom bij ons. Moet u onverhoopt afzeggen vanwege de corona-maatregelen, dan brengt dit geen kosten voor u mee. Evt. zet u de intake om naar een video-intake
  2. De video-intake. Deze mogelijkheid hebben we altijd voor u. Als u liever niet naar de praktijk komt maar u wilt wel graag een deskundig oordeel over uw klachten, dan is een videoconsult een ideaal alternatief. De vergoeding hiervan is hetzelfde als voor een reguliere intake.

Veelgestelde vragen

We hebben hier een aantal vragen en situaties op een rijtje gezet. Ziet u uw vraag er niet tussen, dan vinden we het fijn als u ons belt om verduidelijking te vragen.

Fysiotherapie op afstand

Voor mensen die wel symptomen van hoesten niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid hebben, kan een videoconsult een uitkomst zijn en tevens een goede voorbereiding op een latere afspraak in de praktijk op het moment dat u minimaal 24 uur geen symptomen meer heeft. In de veelgestelde vragen leest u precies hoe ons beleid is met betrekking tot symptomen en het hebben van corona. Lees hier alles over fysiotherapie op afstand.

Heeft u vragen? Bel ons gerust en lees verder onder veelgestelde vragen.

Team Fysiotherapie Noordhuis


12/03/2020 |