Kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

Samenwerken

De kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen (en  met de ouders en eventueel de leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten.

Behandelingen Kinderfysiotherapie

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden (bewegingsvaardigheden) verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en hun verwachtingen, en met kindvriendelijke materialen.

Behandelingen zullen met name gericht zijn op:

Het stimuleren van de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en het geven van adviezen aan ouders met betrekking tot hantering van hun kind en adviezen met betrekking tot hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen.

Lees verder over de volgende onderwerpen:

 

Onze kinderfysiotherapeuten

Onze  register fysiotherapeut hebben zich verder bekwaamd in de beweegzorg voor kinderen door de master opleiding tot kinderfysiotherapeut te volgen.

  • Mischa Hendriksen, in opleiding (3e jaars) en naar verwachting Mastertitel medio 2020.
  • Tessa Baltus, in opleiding (3e jaars) en naar verwachting Mastertitel medio 2020