Back on Track

Met de rugworkout van Fysiotherapie Noordhuis

Heb je last van aanhoudende of telkens terugkerende lage rugklachten? Dan hebben wij voor jou een hartstikke leuk rugprogramma waar je volgens de laatste inzichten der wetenschap en onder begeleiding van de fysiotherapeut werkt aan een sterke rug.

Waarom een oefenprogramma?

Bij zo’n 90% van de mensen die langdurig of steeds terugkerende rugpijn hebben, is er sprake van aspecifieke lage rugklachten. (zie onze blog “Wat nou aspecifieke lage rugklachten. Het doet gewoon pijn”). Als je onderzocht wordt door een arts, dan blijkt er eigenlijk niks mis te zijn met de structuren in je rug. Soms is dit frustrerend want je voelt immers de pijn. Voor ons is het juist een teken dat er gewerkt kan worden aan een goede samenwerking van spieren en banden in de rug. En dit doe je op de beste manier door te oefenen, véél te oefenen. Vandaar ons programma waarin je leert hoe, wat en hoeveel je het beste kunt oefenen.

We brengen jou met je rugklachten weer op het goede spoor: Back on Track

Bij Fysiotherapie Noordhuis werken we altijd op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Dit houdt voor jou in dat je weet dat je behandeld wordt op een manier die bij de meeste mensen werkt. Omdat aspecifieke  lage rugklachten zo ontzettend veel voorkomen, wordt hier veel onderzoek naar gedaan. We kunnen dan ook met een gerust hart zeggen dat intensief oefenen de enige weg is om weer op het juiste spoor te belanden, nl. lekker je dag leven met een pijnvrije rug!

Ons rugprogramma; hoe werkt dat?

Als je bij ons komt voor een behandeling voor je lage rug, dan starten we altijd met een individuele behandeling. In de acute fase brengen we de voorwaarden aan op basis waarvan je klaar bent om te oefenen. Als het nodig is om in een individueel behandeltraject te oefenen, dan doen we dat. Maar als je kunt oefenen in de groep, dan heeft dat voordelen. Je oefent immers een uur lang en je leert veel van je mede-trainers want je werkt allemaal aan hetzelfde doel.

Inhoud van het programma Back on Track

Na een start die past bij jou, stroom je in in de groep. Een lesuur ziet er als volgt uit:

  • Warming up op onze cardio-apparatuur
  • Gezamenlijke warming up oefeningen waarin gewerkt wordt aan het fundament: sterke voeten, sterke benen en soepele sterke armen.
  • Werken aan je persoonlijke oefeningen aan de hand van je eigen schema. Je voert op verschillende thema’s oefeningen uit waarbij je werkt met je eigen lichaam op een matje, met een grote oefenbal met gewichten en barrels.
  • Gezamenlijke buikspier workout. Hier kun je je echt op verheugen☺
  • Gezamenlijke cooldown

Kosten en vergoeding van Back on Track

Als er sprake is van een duidelijke hulpvraag waarvoor een fysiotherapie-behandeling de eerste keuze is, dan kom je in aanmerking voor vergoeding van de therapie. Hiervoor heb je een aanvullende verzekering nodig die fysiotherapie dekt.

Onze beroepsrichtlijn aspecifieke lage rugklachten schrijft voor dat oefeningen de belangrijkste pijler zijn van therapie. Er zijn ongeveer 6 tot  12 zittingen fysiotherapie nodig om de goede basis  te leggen waarmee je zelfstandig kunt oefenen.  Je overlegt samen met je therapeut of dit in een één op één traject moet of dat je kunt instromen in de trainingsgroep. Als je kiest voor de trainingsgroep dan kunnen we groepszittingen declareren. Dit wordt ook vergoed door de zorgverzekeraar (mits je een aanvullend pakket hebt).

Ben je niet aanvullend verzekerd of train je liever in de ruggroep op eigen kosten, dan kan dat. Een losse les kost € 10,00 en is eenvoudig te boeken via ons reserveringssysteem. 

Je mag meedoen in de groep zo lang als je wilt of zo lang als je het nuttig vindt.  Meestal is dit 6 maanden. Op kosten van de zorgverzekeraar doen wij het niet  langer dan 3 maanden. De tweede periode van 3 maanden kun je volgen op eigen kosten als je dit wenst. Na 6 maanden stopt de begeleiding in de Back on Track groep en ben je in staat zelf de oefeningen in te passen in je eigen sportactiviteiten. Uiteraard staat het je vrij om door te trainen bij één van onze therapeuten in de fysiofitness-groepen.

Aanmelden?

Vul onderstaande formulier in of bel met de receptie op 055-7851483 . Je krijgt dan een afspraak voor een fysiotherapeutische intake. Deze wordt vergoed maar als je niet verzekerd bent, dan kost dit € 47,50. Daarna is het maatwerk en zal je fysiotherapeut je verder informeren.

Inschrijving BackONTrack

Dit formulier is bedoeld voor inschrijving informatieavond het BackOnTrack rugprogramma
  • DD slash MM slash JJJJ

07/05/2017 |