Blog
Hartfalen, wat kunt u er zelf aan doen?
07/07/2018 | Geschreven door: Site Beheerder

Hartfalen is een aandoening die bij meer dan 600.000 mensen in Nederland voorkomt. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen maar gaat toenemen door onder andere een verkeerde leefstijl en de vergrijzing.

Een hoge bloeddruk, een hartinfarct of een erfelijke aanleg. Dit zijn veel voorkomende oorzaken waardoor u de diagnose hartfalen kunt krijgen. U krijgt van uw arts een aantal medicijnen. Maar wist u dat u door het aanpassen van uw leefstijl  heel veel zelf kunt doen?

Lees verder
Nazorg bij kanker: wat kan de fysiotherapeut voor u doen?
21/01/2018 | Geschreven door: Edith Vellinga

Wist u dat gespecialiseerde fysiotherapeuten een steeds grotere rol spelen in de nazorg die gegeven wordt aan mensen met kanker? Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Ze richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.

Ingrid Laarman, onze oncologie- en oedeemfysiotherapeute is zeer betrokken op dit gebied en legt u graag uit wat de oncologie-fysiotherapeut doet.

“Weet dat er meer is dan alleen de behandeling in het ziekenhuis”

Ingrid heeft samen met een aantal andere specialisten gewerkt aan de totstandkoming van een oncologie netwerk. Inmiddels zijn 5 lokale netwerken actief  in Apeldoorn en Vaassen. 

Door deze samenwerking heeft iedere professional binnen het netwerk een groot vangnet gecreëerd. De krachten en kennis zijn gebundeld wat kan helpen bij de behandeling van een patiënt. Onderling wordt er veel kennis gedeeld. Door het oncologienetwerk wordt zorg dus op elkaar afgestemd en kan de oncologie-patiënt zijn zorgverlener vinden in de eigen woonomgeving.

Lees verder
Vallen? Dat overkomt mij niet!
18/09/2017 | Geschreven door: Site Beheerder

Week van de Valpreventie 2017

In de week van de Valpreventie (2 t/m 8 oktober 2017) besteden wij als praktijk extra aandacht aan vallen en het risico daarop.

Op woensdag 4 oktober kunt u tussen 11:00 en 12:00 uur langs komen voor een kosteloze screening op valrisico.

(Inloop tot max. 11:45 uur)

Onze geriatrie-fysiotherapeuten testen u op uw persoonlijke valrisico aan de hand van wat oefeningen en een korte vragenlijst.

Wat mag u verwachten van de gespecialiseerde fysiotherapeut?

Bij Fysiotherapie Noordhuis werken drie therapeuten die zich hebben bekwaamd in het behandelen en begeleiden van mensen die ouder zijn. De geriatrie fysiotherapeut weet waar een ouder iemand tegen aan loopt en kent de veel voorkomende aandoeningen. Hierbij heeft de therapeut extra veel kennis in huis over alle combinaties van aandoeningen die kunnen voorkomen en de werking van medicijnen hiervoor.

Lees verder
Nieuwe beweegnorm combineert bewegen met krachtoefeningen
24/08/2017 | Geschreven door: Site Beheerder

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Voor kinderen van vier tot en achttien jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.
  • En: voorkom veel stilzitten.
Lees verder
Fysiotherapie Noordhuis behaalt derde plek van heel Nederland voor Beste klantwaardering
05/07/2017 | Geschreven door: Site Beheerder