Blog
Vacature Fysiotherapeut met Mastertitel (ca. 32 uur)
29/12/2018 | Geschreven door: Site Beheerder

Master in de fysiotherapie gevraagd in Apeldoorn

 

28-12-2018

Heb je een Master titel in de fysiotherapie behaald en wil je je kwaliteiten inzetten in een dynamische en gezellige kwaliteitspraktijk in Apeldoorn, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Je sollicitatie

Ben je geïnteresseerd, reageer dan snel. Vanwege de groei van onze praktijk en wat verschuivingen binnen het team is er per direct al de mogelijkheid om je werkzaamheden te starten. We willen, als het allemaal een beetje meezit, eind januari besluiten wie onze nieuwe collega wordt.

Meer informatie: Bekijk onze website www.fysiotherapie-noordhuis.nl

Richt je sollicitatie voor 31 januari 2019 aan angelique@fysiotherapie-noordhuis.nl . Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld en je krijgt netjes bericht van ons over de voortgang.

We kijken uit naar je brief!

Lees verder
Hartfalen, wat kunt u er zelf aan doen?
07/07/2018 | Geschreven door: Site Beheerder

Bij hartfalen neemt de pompfunctie van het hart langzaam af. De meest voorkomende klachten hierbij zijn vermoeidheid, vasthouden van vocht en kortademigheid.  Het doen van dagelijkse activiteiten kunnen hierdoor lastig zijn.

Naast onder andere het slikken van uw medicijnen, gezond eten, het stoppen met roken en het verminderen van alcoholgebruik is het heel belangrijk dat u voldoende beweegt.Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat voldoende beweging op de juiste manier  een positief effect kan hebben op uw kwaliteit van leven.

Lees verder
Nazorg bij kanker: wat kan de fysiotherapeut voor u doen?
21/01/2018 | Geschreven door: Edith Vellinga

Wist u dat gespecialiseerde fysiotherapeuten een steeds grotere rol spelen in de nazorg die gegeven wordt aan mensen met kanker? Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Ze richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.

Ingrid Laarman, onze oncologie- en oedeemfysiotherapeute is zeer betrokken op dit gebied en legt u graag uit wat de oncologie-fysiotherapeut doet.

“Weet dat er meer is dan alleen de behandeling in het ziekenhuis”

Ingrid heeft samen met een aantal andere specialisten gewerkt aan de totstandkoming van een oncologie netwerk. Inmiddels zijn 5 lokale netwerken actief  in Apeldoorn en Vaassen. 

Door deze samenwerking heeft iedere professional binnen het netwerk een groot vangnet gecreëerd. De krachten en kennis zijn gebundeld wat kan helpen bij de behandeling van een patiënt. Onderling wordt er veel kennis gedeeld. Door het oncologienetwerk wordt zorg dus op elkaar afgestemd en kan de oncologie-patiënt zijn zorgverlener vinden in de eigen woonomgeving.

Lees verder
Vallen? Dat overkomt mij niet!
18/09/2017 | Geschreven door: Site Beheerder

Toch valt er elke 6 minuten een senior dusdanig dat behandeling in het ziekenhuis nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje maar gelukkig is vallen vaak heel simpel te voorkomen. Gewoon, met wat kleine aanpassingen in uw woning en een beetje aandacht voor uw gewoontes.

Zorg er voor dat u genoeg beweegt

Als bewegingsdeskundige willen wij wel van de daken roepen hoe belangrijk het is dat u genoeg blijft bewegen. Met sterke spieren valt u minder snel. Sterke spieren geven u niet alleen de kracht om te lopen maar zorgen er ook voor dat u uw balans goed kunt houden. Ook de conditie van de spieren is van groot belang dus traint u deze vooral!

Lees verder
Nieuwe beweegnorm combineert bewegen met krachtoefeningen
24/08/2017 | Geschreven door: Site Beheerder

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Voor kinderen van vier tot en achttien jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.
  • En: voorkom veel stilzitten.
Lees verder